Morbid Angel – Blessed Are The Sick – 1991

Morbid Angel – Blessed Are The Sick – 1991

Satanic, Floridian Death Metal band Morbid Angel komt in 1991 met hun tweede studio album genaamd”Blessed are the Sick“. Gitaarvirtuoos Try Azagthot benoemd dit album tot eerbetoon aan Mozart. Niet zo gek als je bekijkt hoe je met “klassieke” riffs om de oren wordt geslagen. Nummers  “Unholy Blasphemies”,” Abominations” en “Desolate Ways” kennen we al van hun demo “Abominaton of Desolation” uit 1986!

Na een ijselijk kille intro, start wellicht 1 van de meest memorabele Death Metal riffs ooit.” Fall from Grace” gaat weliswaar traag maar geducht van start.Wat volgt is een meesterwerk met veel hyperpicking en supersnel gitaarwerk van Trey. Dankzij het monumentale debuut “Altars of Madness” hebben de heren de lat hoog voor zichzelf gelegd. Ik  moet zeggen dat persoonlijk dit mijn favoriete album van de heren is. Het klinkt allemaal iets minder geforceerd dan het vorige album. Tevens is de productie een flink stuk verbeterd.

Gezien de tijd waaruit dit stamt gaat Morbid Angel , tekstueel ook flink tekeer. Satanisch, anti-christelijk tot op op de bot. Met een wat meer rauwe grunt dan op het debuut spuugt illustere front-man David Vincent zijn gal uit:

“Ghouls who pray the death of god
Destroy Jehovah’s church
Vomit upon the cross
And burn the book of lies”
Quote uit het nummer Unholy Blasphemies

Tegenwoordig is het kamp in tweeën verdeeld. David Vincent is wederom uit Morbid Angel gestapt en front nu I Am Morbid.
Trey zet door en heeft wederom Steve Tucker als frontman mee. De huidige line-up van Morbid Angel weigert helaas repertoire uit de David Vincent era te spelen. Voor die klassiekers moet je bij I Am Morbid wezen.

Morbid Angel 1991

Bandleden ten tijde van dit album:

  • David Vincent
  • Trey Azagthoth
  • Richard Brunelle
  • Pete Sandoval

Tracklist:

1. Intro
2. Fall From Grace
3. Brainstorm
4. Rebel Lands
5. Doomsday Celebration
6. Day Of Suffering
7. Blessed Are The Sick/Leading The Rats
8. Thy Kingdom Come
9. Unholy Blasphemies
10. Abominations
11. Desolate Ways
12. The Ancient Ones
13. In Remembrance

Website
Facebook

Ronald

Ronald

Ronald is eigenaar van MetalKelder. Hij is onder meer werkzaam voor www.livereviewer.com als hoofdredacteur en fotograaf/journalist
Ronald